> <

11 nga 123 pjeset e ciklit: VERTEBERTHYERAT SONETE.

– PROLOG –   .Tash, mësuar si ndahet e gjelbra prej të kaltrës në gjakun e hakmarrive .     e si t’i shquajmë vagneriadash ngjyrat e së padukshmes .            e të shenjtisë shije si zbohen orgji vdekanikësh saqelizuar .Alkimisht i përvetësuam edhe misteret shndërrimit të dherave në para .      por jo aq denjazi sa lotit t’i […]

S O N E T ET KANUN’ Ç’ THURËSE

– 667 –   S’di kur më do e kur më shpagurren fatesh moj vegimë absurde S’di kur më zbon a më fton hipnozim nën të ëndërrive flatërzima ujvare S’di kur më shpëton a kur më ndjell ndër të ndjenjave kurthe S’di kur më dhelëzon a kamzhikon pasiondritërisht mes terr ekstaze   Petkat argjendur lashti […]

… SONETET AS SHOVINISTE E AS …

  – 889 –   Ky atdhe dhe vetë bir pa atë Kur urdhëron t’i bëhem fli me ndër buzë dhembtijin emër Harron që ditë trishtit më ka lindur të pa zemër Rrjedhazi dënimpakëmbim e lotngratë   Veç t’i kujtoj dua me patjetër Se kurrgjë s’bëri të gëzoj tek kjo jet’ e ç’mbarsë S’më ndihu […]

SONETET NUMRAHUMBUR

* * *   Petalet e reve të muzgut nuk janë po ato të trëndafilave të agut, Bjerrë mbetën prej bletëve të dritës që zukasin brenda qiejsh të çdo krijese, Ku nata nuk e tendos dot rrezehorizontiti rrjetën e mistereve tejmi pragut, Befasisht për të zënë të ëndrrave engjëj që flatrat po i thurin me […]

VARGJE pa ARKITEKTURE – Poeme e pa ripunuar

-1-   Me yllin pa ngjizmëruar të një dëshire tej horizont gojës, Tashmë thjesht thëngjill zërit strukthuar erës, Brenda kornizës së një përqafimi ende fatpamundur, Gishtërinj naivë harenjazi vizatuar kanë, Një peizash ngjyrakapërtherur shkretëtimegërth, Ekualipte shkëmbenjsh kacavirren buburrecazi vetëtirash, Hartës së arsyes ku mungon zanafillazi një lumë, Gjurmë deveshë harrese hijazi bëlbëzojnë, Endrrash ku s’guxon […]