PLUS 333 SONETE

11 nga 123 pjeset e ciklit: VERTEBERTHYERAT SONETE.

– PROLOG –   .Tash, mësuar si ndahet e gjelbra prej të kaltrës në gjakun e hakmarrive .     e si t’i shquajmë vagneriadash ngjyrat e së padukshmes .            e të shenjtisë shije si zbohen orgji vdekanikësh saqelizuar .Alkimisht i përvetësuam edhe misteret shndërrimit të dherave në para .      por jo aq denjazi sa lotit t’i […]

S O N E T ET KANUN’ Ç’ THURËSE

– 667 –   S’di kur më do e kur më shpagurren fatesh moj vegimë absurde S’di kur më zbon a më fton hipnozim nën të ëndërrive flatërzima ujvare S’di kur më shpëton a kur më ndjell ndër të ndjenjave kurthe S’di kur më dhelëzon a kamzhikon pasiondritërisht mes terr ekstaze   Petkat argjendur lashti […]

… SONETET AS SHOVINISTE E AS …

  – 889 –   Ky atdhe dhe vetë bir pa atë Kur urdhëron t’i bëhem fli me ndër buzë dhembtijin emër Harron që ditë trishtit më ka lindur të pa zemër Rrjedhazi dënimpakëmbim e lotngratë   Veç t’i kujtoj dua me patjetër Se kurrgjë s’bëri të gëzoj tek kjo jet’ e ç’mbarsë S’më ndihu […]

VARGJE pa ARKITEKTURE – Poeme e pa ripunuar

-1-   Me yllin pa ngjizmëruar të një dëshire tej horizont gojës, Tashmë thjesht thëngjill zërit strukthuar erës, Brenda kornizës së një përqafimi ende fatpamundur, Gishtërinj naivë harenjazi vizatuar kanë, Një peizash ngjyrakapërtherur shkretëtimegërth, Ekualipte shkëmbenjsh kacavirren buburrecazi vetëtirash, Hartës së arsyes ku mungon zanafillazi një lumë, Gjurmë deveshë harrese hijazi bëlbëzojnë, Endrrash ku s’guxon […]

të dytat POEMEZA – PA TY

PARATHENIE   Kur hajmalisht t’iu kontrabandohen eshtrat borhesve e të shekspirëve fantazma t’i blejmë ankandesh Kur letra të kapërcejë çmimin e arit dhe muzave t’u ndalohet hyjnori gjunjërim ndër bordello Kur turpmendjet klonisht të haindelbergen miliona kopje e çdo medalion lavdi të riciklet lastrashi Kur metaforat të rrëzojnë tiranët nga piedestalet e hiperbolat t’i ndërrojnë […]