PLUS 333 SONETE

POEMEZAT – PA TY

Fragmente   PARATHENIE Karvani gamilor i pse’ve qiellnatpahënshëm i humb lehoninë agut-kurth shkretëtirës, Xixëllonjat e mendimit herë bëhen buqeta zërash jehonlargta ndër festa hyjnishë, E herë zmeraldë lotësh yjëzuar në pëllëmbën e një fallxhoreje oazpërzënë fatit, Dua e nuk dua, rikthehem mes një varreznaje filozofësh t’i ripyes kryq pas kryqi moskuptimi: Nën ç’piramidë pra më […]

Autopsistët dhe Kadavrat e Kriptodemokracisë

ose Mars 1997   apo thjesht Made In Albania   -1-   Kur qiejt një pas një do të rrëzohen ndër hone kalendarësh, E buqetat e lotreve arqipelagësh kujtese petalet t’i derdhin shi, Rrufetë do kërleshen me shpagonjat denjthurje litarësh, Ballë shpatës së Zotit-polpenduar, shpirtlakuriqthi-lig gjunjëzuar: Ti!   Në sitë stuhigrisur fati po stiset mielli […]

ANALFABETIZMI I RUTINES ÇDODITESE

A Dragonjtë para e pas apokaliptikë-princër kauzës së fé’moralit, Arratirë na janë legjendave lavdungjillura mikeshëza ime, Besomë pra shkulmagimë si dritën mohuar fatit, Tashmë mes unazës së amfiteatrit të kohës, Ku fantazmat e së ardhmes rikonstruktojnë historinë, Një lule ndjellpaemër xhelozie lig po na i gjakërin rrënjazi sytë, Dora që do t’a presë ndoshta është […]

…EH KJO EDENIANE ! – Poeme e pa ripunuar…

Tundonja hesht mbi mua e i lëshon pickamë gjarpërzërit në tetëdhjetë goditje, Përngjethma më puth çdo pore mallpërgjakshëm e dhembjes i falem si mos të jem në gjumë, Gjith’heri po paguaj me dëshirë për blerjen e fitimin e lumturenjave qoftë dhe me hile, Dhe ca më çmendurisht i hedh shifrat në bursat e ndaluara me […]

T R I N I Ç S H E N J T E R U A R I T – 1

VARGJE PER ASGJE DHE PER GJITHSHKA   Ndër duart e erës ka hi reshë e mbi të thëngjij vetëtirash e fole engjëjsh, Por, tash më duhet qielli: hapmini kah’anë dyert kohndryshkura, Në manastiret e subkoshiencës të mbërrij ngujuar tok me profetët, Ku fryma e njeriut asnjë pelë shkrepëtime mos të gjejë të më passet, E […]