SPECIALE – FRIMASONET nga Aleksander Giesse

Nga Frimasoni Maksim Zotaj:

Histori e shkurter e levizjes Masonike ne Shqiperi.  Falenderoj Mjeshter Frimason Maksim ZOTAJ, per lejimin e publikimit te shkrimit te tij ne pjesen XII te librit “FRIMASONET”, te Aleksander GIESE.   —————————————————————————————————————– Ky ishte pra viti 1717, kur katër loxha të Londrës vendosën që të bashkoheshin, nëpërmjet një inisiative të përbashkët, dhe si pasojë e […]

Parathënie

Çfarë është Frimasoneria? Me gjasa ju keni lexuar diçka mbi Frimasonerinë, ndoshta keni dëgjuar për të, apo ndoshta ju kanë rënë në vesh në formë thashethemesh informacione mbi këtë Lidhje. Do t’ju lutesha që për momentin të lini mënjanë e të harroni paragjykimet që mund të keni – dhe të bëheni të vëmendshëm për atë […]