> <

T R I N I Ç S H E N J T E R U A R I T – 1

VARGJE PER ASGJE DHE PER GJITHSHKA   Ndër duart e erës ka hi reshë e mbi të thëngjij vetëtirash e fole engjëjsh, Por, tash më duhet qielli: hapmini kah’anë dyert kohndryshkura, Në manastiret e subkoshiencës të mbërrij ngujuar tok me profetët, Ku fryma e njeriut asnjë pelë shkrepëtime mos të gjejë të më passet, E […]

T R I N I Ç S H E N J T E R U A R I T – 2

AÇENSORE PER NE MOSQENIEJE E NE MBIQENIEJE     Në 180 gradë fat unë jam njera pikë e pashpjegimshmërisë së universit, Kur misticizmit të panikut ti je veç tjetri kënd i adhurisë skepticizmit mohuar, Teksa diku sipërfaqe papërcaktimërisë përballë sekmentit eterik që tash na lidh, Ndodhet në hartën e legjendës i treti far që toku […]

T R I N I Ç S H E N J T E R U A R I T – 3

SHKALLE PER ASKUND DHE PER GJITHKUND   Salmon jam shtjella përpëlitash mes një akuariumi me vaj loti valuar, Por, librit të vegimit shkronjat tremben e zgjimit sundon bardhëria, Me plugjet dhëmbkalbur të kujtimit s’dua të kthehem dhera mendimeve, Ku varresh pa zota duhet të kridhem-t’u dhuroj frymë ringjallimi, Mijra hareve shtojzovallore që tash kadavrash m’i […]

TRE POEMA

Udhëtuesi mendor Udhtova tej Tokash Burri, Në Dhé Burri e Gruaje, Gjegj e shoh kaq tmerr gjithkundi Sa s’u diti kurrkush trase. Atje lind lumturor Foshnja Vjen mes sa të tmerrmash dhemba, Siç ne vjelim frutet tona Mbjellë lotësh hidhnimhershma. Dhe kur Pjella qenka Djalë Një Plake ja shpien pari, Nën një shkëmb e gozhdon […]

VARGJE, KENGE, BALLADA

* * * Mos e rrëfe dashurinë Pathënë passet vrullshëm, E lehtë erë rend hirmtë Qetë, padukshëm. Ja: e tregoj dashurinë, Në krejtçka ka zemra ime, Frikim fantazmash drithrimë- Shkon fort ligshtime. Shpejt, pasi ikën nga unë, Një udhëtar kthehet lumtim, I qetë e i padukmë- Oh, s’ish refuzim. * * * U tremba stuhiegrës, […]